De Natuurwerkdag in Middenduin! De jaarlijkse natuur APK in Middenduin

Terug naar overzicht

De jaarlijkse natuur APK in Middenduin

Projectomschrijving

Leef je uit in de natuur! Het IVN Zuid-Kennemerland organiseert in samenwerking met Staatsbosbeheer vrijdag 5 en zaterdag 6 november november een leuke werkdag in natuurgebied Middenduin in Overveen; een van de locaties voor de landelijke Natuurwerkdag. Samenwerken aan onderhoud van natuur en landschap. Een dag lekker buiten werken in de natuur met een groep enthousiaste mensen!

Elk jaar op de 1e zaterdag van november vindt de jaarlijkse Natuurwerkdag plaats. Elk jaar doen duizenden mensen mee op 300 locaties in heel nederland om de natuur in Nederland weer een beetje mooier te maken.

Middenduin is een prachtig duingebied en kenmerkt zich door de afwisseling tussen natte duinvalleien en bebost en open duin. Middenduin dankt zijn naam aan het gehuchtje Middenduin, dat van 1722 tot 1807 aan het eind van de Zanderijvaart heeft gelegen, daar waar nu nog de duinboerderij aan de Zeeweg ligt.

Taakomschrijving

Help mee in Middenduin met het herstel van een schrale duinweide; door het zagen van abelen en maaien/hooien van duingras om de hier voorkomende bijzondere duinvegetatie weer een kans te geven. En we gaan Amerikaanse Vogelkers uitsteken/uittrekken die een bedreiging vormt; dit alles om de natuurwaarde van Middenduin verder te vergroten helpen vrijwilligers mee met dit onderhoudswerk.

Aanmelden en meer informatie

Natuurliefhebbers die het leuk vinden om in de natuur bezig te zijn en een
bijdrage willen leveren aan de natuur in Middenduin kunnen gewoon komen. Ervaring is niet vereist. Verzamelen voor deze werkdag is om 9.30 uur op de parkeerplaats van Kraantje Lek, Duinlustweg 22, Overveen.

De werkdag duurt tot 14.00 uur. Zorg zelf voor werkkleding, laarzen, lunch en neem je eigen koffie/thee mee. Wij zorgen voor extra koffie, thee, gereedschap, begeleiding én lekkere vlaai bij de koffie. Aanmelden graag via marcmargriet@hetnet.nl. We maken er een mooie dag van!


Contactinformatie

marcmargriet@hetnet.nl

Data

6 november 2021

van 9:00 uur tot 14:00 uur

5 november 2021

van 9:00 uur tot 14:00 uur
  • Organisatie: IVN Zuid-Kennemerland
  • Inzet: Eenmalig
  • Locatie: Duinlustweg 22
    Overveen
  • Contactpersoon: Marc van Schie