02 dec

Herstel konijnenpopulaties

Terug naar overzicht

Konijnen zijn belangrijk voor de ecologie van de duinen. Helaas gaat het niet goed met populatie. Deze herstelt zich op veel plekken niet van de grote myxomatose- en RHD-uitbraken uit het verleden. Waar ligt dit aan? En hoe kunnen we de populatie herstellen? Daarover gaat deze Veldwerkplaats n.a.v. een veelzijdig onderzoek. De sprekers gaan in op de resultaten van veldonderzoek naar voedselkwaliteit, vegetatiestructuur, herintroductieprojecten, genetica en de virussen. Ook doen zij aanbevelingen voor beheerders. ’s Ochtends zijn er diverse lezingen van onderzoekers, ’s middags gaan we de duinen in van PWN. Van harte welkom op deze Veldwerkplaats!

Sprekers

Jasja Dekker (Jasja Dekker Dierecologie), Gerard Oostermeijer (Science 4 Nature), Marijke Drees (Bureau Drees), Myrthe Fonck (PWN)

Over Veldwerkplaatsen

Veldwerkplaatsen zijn bijeenkomsten waarbij nieuwe en specifieke kennis over een bepaald beheergerelateerd onderwerp wordt gedeeld en
bediscussieerd. Deskundigen vertellen over inzichten uit recent onderzoek, beheerders delen hun eigen ervaringen in het veld en met elkaar wordt er gediscussieerd over de toepasbaarheid van deze kennis en kunde in de praktijk.

Veldwerkplaatsen kenmerken zich door hun kleinschalige karakter, waardoor kennisuitwisseling heel gemakkelijk kan plaatsvinden en er ook makkelijk nieuwe contacten worden gelegd. Ontmoet beheerders, onderzoekers en beleidsmakers die met dezelfde problematiek te maken hebben of die juist nieuwe ideeën hebben voor het beheer in bepaalde gebieden en ga aan het eind van de dag met nieuwe kennis, inspiratie en contacten naar huis!

 

Aanmelden

https://www.veldwerkplaatsen.nl/veldwerkplaats/herstel-konijnenpopulaties