Nieuwjaarswerkdag! Wilgen knotten langs het Spaarne

Terug naar overzicht

Projectomschrijving

We gaan weer eens ouderwets wilgen knotten! Natuurliefhebbers die het leuk vinden om hun handen uit de mouwen te steken kunnen hun hart ophalen. Het IVN Zuid-Kennemerland organiseert zaterdag 8 januari 2022 een werkdag wilgen knotten langs het jaagpad van het Spaarne in Schalkwijk. De knotwilgen hier zijn waardevolle stukjes natuur en een verrijking voor het landschap.

Knotwilgen zijn niet alleen van belang voor de aankleding van het landschap. Wilgenhout rot vrij gemakkelijk. De holle stammen en knotten worden door vogels, insecten en muizen gebruikt als overwinter-, broed- en rustplek. Op de stam groeien mossen en algen waar slakken op afkomen. In het rottende hout komt soms een kompleet ´bos`voor: vlier, liguster, fluitekruid en varens. Om dit soort natuur in stand te houden helpen wij deze dag met het knotten.

Aanmelden en meer informatie

Het IVN draagt bij aan een duurzame samenleving door mensen te betrekken bij natuur, milieu en landschap. Tijdens deze werkdag zorgen wij voor gereedschap, begeleiding, koek en vlaai. Neem zelf koffie/thee en lunchpakket mee. Ook is handig werkkleding en laarzen. Verzamelen voor deze werkdag op zaterdag 8 januari om 9.30 uur bij de houtzaagmolen De Eenhoorn langs het Spaarne in Schalkwijk. Te bereiken via de België laan; einde weg (bij het Spaarne) linksaf en stop bij de molen.


Contactinformatie

Marc van Schie
Tel: 06 22 5757 48

  • Organisatie: IVN Zuid-Kennemerland
  • Inzet: Eenmalig
  • Locatie: Schalkwijk
  • Contactpersoon: Marc van Schie