Lekker zagen op de Overplaats

Terug naar overzicht

Een dag lekker buiten werken in de natuur...

Projectomschrijving

Natuurliefhebber die het leuk vinden om de natuur een handje te helpen zijn van harte welkom. Het IVN Zuid-Kennemerland organiseert samen met Landschap Noord-Holland zaterdag 11 december een leuke werkdag op de Overplaats gelegen op de grens van Heemstede en Bennebroek. Deelnemers worden getracteerd op warme chocolademelk!

De Overplaats is een deel van het landgoed Hartenkamp, waar ooit de beroemde geleerde Linnaeus planten bestudeerde. Het ligt op een strandwal met gazons en opvallend veel hoogteverschillen. De bomen zijn er oud en eerbiedwaardig. De Buitenplaats De Hartenkamp was ooit een van de mooiste buitenplaatsen van het land. Vanaf het huis gezien, aan de overkant van de Herenweg, ligt het gebied dat we nu weer Overplaats noemen. Het is een interessant loofbos rond een fraaie vijver. In het voorjaar valt er volop te genieten van bloeiende stinsenplanten en in het najaar groeien er veel paddenstoelen. Het is er rijk aan vogels. Regelmatig laat de zeldzame appelvink zich hier zien.

Taakomschrijving

We gaan aan de slag in het hakhoutbos. Hier op de Overplaats gaan we weer een deel van het oude hakhoutbos afzetten. En we gaan takkenrillen maken. Broedvogels, paddenstoelen, mossen en de stinsepnlanten hebben daar baat bij. Dit afzagen van voornamelijk esdoorn is nodig om de natuurwaarde te vergroten en de oorspronkelijke flora weer een kans te geven.

Aanmelden en meer informatie

Ervaring is niet vereist. De werkdag is 9.30 tot 15.00 uur. We verzamelen om 9.30 uur bij de ingang van de Linnaeushof aan de Glipperdreeef. Gaarne de auto parkeren op de parkeerplaats van de tennisclub t/o het Bennebroek bos. Zorg zelf voor werkkleding, lunch, laarzen en neem je eigen koffie/thee lunch mee. Voor gereedschap, handschoenen en begeleiding wordt gezorgd en voor een lekkere vlaai bij de koffie! Informatie en aanmelden bij Marc van Schie 06-22 5757 48 of via marcmargriet@hetnet.nl.


Contactinformatie

Marc van Schie
06-22 5757 48
marcmargriet@hetnet.nl

  • Organisatie: IVN Zuid-Kennemerland
  • Inzet: Eenmalig
  • Locatie: Heemstede
  • Contactpersoon: Marc van Schie