Ben jij die vrijwilliger met planten- en mensenkennis?

Terug naar overzicht

Organisatie

Plantenruilcentrum Het Groen Gemaal

Projectomschrijving

In het Sarphatipark staat een monumentaal pand, ‘Het Groen Gemaal’, onderdeel van Wijkcentrum De Pijp. Dit is een plantenruilcentrum dat gerund wordt door vrijwilligers met ondersteuning van coördinator Marieke. Binnen de hekken is een groene oase, waar sinds 2001 planten gekweekt, geruild en verkocht worden aan buurtbewoners en waar mensen terecht kunnen voor advies en hulp. Ook wordt in het park een aantal ecologische borders onderhouden, die beplant zijn met inheemse planten en vruchtdragende struiken. Verder houden we de takkenrillen bij en snoeien hier en daar.

Openingstijden zijn normaal gesproken van dinsdagmiddag tot en met vrijdagmiddag, maar in coronatijd nog even op dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag. We werken dan van circa 12.45 tot 16.15 uur.

Taakomschrijving

Sinds 2001 wordt er gezaaid, gekweekt, gescheurd en opgepot op ons plantenruilcentrum in De Pijp.
Dat wordt door een gezellige vrijwilligersgroep gedaan op vier middagen per week. Voor het begeleiden van die vrijwilligersgroep zoeken we iemand met plant- en planten- en mensenkennis, die coördinator Marieke meehelpt.
Voor deze functie is een vrijwilligersvergoeding mogelijk. Je kunt regelmatig gratis meedoen met een workshop of excursie van Natuur&Milieuteam Zuid. Als groep maken we bovendien jaarlijks een excursie om andere groene plekken te bekijken.

Functievereisten

We zoeken iemand die 6 uur of meer per week Marieke ondersteunt en soms vervangt. Het gaat om het begeleiden van de vrijwilligers in het leren van planten, soorten en kweken. Liefst ervaring in het begeleiden van vrijwilligersgroepen en individuele begeleiding.


Contactinformatie

Neem contact op met Marieke voor een kennismakingsgesprek op het Gemaal. Een proefmiddag meedraaien kan dan afgesproken worden om te kijken of het klikt.

Mail naar groengemaal@wijkcentrumdepijp.nl of bel of bel 664 13 50
 

  • Organisatie: Natuur&Milieuteam Zuid
  • Inzet: Regelmatig
  • Locatie: Sarphatipark tegenover 20
    1072 PA
    Amsterdam
  • Contactpersoon: Marieke van Gessel
    020 664 13 50