05 jun

Cursus botanisch graslandbeheer

Terug naar overzicht

In welke ontwikkelingsstadium bevindt zich het grasland/hooiland op mijn werklocatie? Wat kan ik met mijn groep doen om het verder te ontwikkelen? En hoe zie ik dan of de beheermaatregelen het gewenste resultaat heeft?

Deelnemers aan deze cursus krijgen uitleg over verschillende ontwikkelingsstadia van graspercelen. Ook leer je welke indicatorsoorten aan grassen en kruiden je moet kennen om de het ontwikkelingsstadium van het grasland in te schatten en de resultaten van maatregelen te kunnen monitoren. Je leert hoe je de potentie van het grasland in kan schatten en welke beheermaatregelen – maaien, bodemlaag verwijderen, spelen met waterpeilen - je kan nemen om te verschralen. En natuurlijk leer je hoe je kan zien of het beheer van verschraling de goede kant op gaat of niet.

Het gaat niet om een grassen determinatie cursus, maar we gaan wel kijken naar een aantal sleutel- of indicatorsoorten.

Voor koffie en thee wordt gezorgd. De lunch wordt gratis aangeboden door De Heemshof.

Deze cursus is alleen toegankelijk voor vrijwilligers actief in het natuurbeheer bij natuur- en recreatieorganisaties in Noord-Holland of zelfstandige werkgroepen aangesloten bij Landschap Noord-Holland.

De cursussen worden gegeven met in achtneming van de coronamaatregelen voor uw en onze veiligheid. Indien de maatregelen het niet toestaan om elkaar fysiek te treffen, dan gaan we ons uiterste best doen om cursussen of delen daarvan online aan te bieden. Je wordt daarvan op de hoogte gehouden.

Administratiekosten zijn bij annulering helaas niet terug te vorderen.

Aanmelden

Meld je aan via deze link. Geef bij organisatie aan bij welke vrijwilligersgroep je actief bent.

  • Organisatie: Landschap Noord-Holland
  • Duur: 1 dag
  • Prijs:
    • € 20,00
  • Contact:

    betrekkenbijgroen@landschapnoordholland.nl