02 jun

Bijvriendelijk groenbeheer (Amsterdam)

Terug naar overzicht

Waarom ecologisch groenbeheer?

Ecologisch groenbeheer is goed voor mens en dier. Deze cursus geeft met veel voorbeelden de voordelen en mogelijkheden aan. Wilde bijen en hommels vormen daarbij het paradepaardje.

Eerste kennismaking met ecologisch groen

Met geschikt groenbeheer kunnen we veel doen voor planten en dieren. Maar welke aanpassingen vraagt dat? En wie of wat helpen we daar dan mee? Deze cursusdag neemt groenbeheerders mee in de natuurwereld en laat hen kennismaken met ecologisch beheer. Een buitenexcursie in de middag zorgt ervoor dat de theorie gaat leven. Deze cursusdag is gericht op mensen die buiten aan het werk zijn.

Dankzij project HommelHulp van EIS Kenniscentrum Insecten kunnen wij deze praktijkcursus voor een lage prijs aanbieden. De cursus is gericht op mensen die dagelijks buiten actief bezig zijn met het beheer van groen en biedt de mogelijkheid om meer te weten te komen over bij-vriendelijk groenbeheer. Geen theoretisch verhaal, maar een aantrekkelijke kennismaking. Na deze dag heeft iedere deelnemer een beter beeld van wat bij-vriendelijk beheer is en wat het oplevert.

Deze cursus valt binnen het project HommelHulp en wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds, stichting Dioraphte, Zabawas en EIS Kenniscentrum Insecten.

Deze cursus wordt in 2021 éénmalig aangeboden, verspreid door het land. Per organisatie kunnen maximaal 2 personen deelnemen.

 

Aanmelden

Informatie via Karin Albers:
karin.albers@naturio.nl
06-11292387
www.naturio.nl

 • Organisatie: Naturio
 • Docent(en): Karin Albers Linde Slikboer
 • Duur: 1 dag
 • Prijs:
  • vakmensen (groenbeheerders): € 50,00
 • Aantal plaatsen
  beschikbaar:
  20
 • Contact:

  Informatie via Karin Albers:
  karin.albers@naturio.nl
  06-11292387
  www.naturio.nl