De Groene Vrijwilliger

19 november - Online Inspiratiesessie De Groene Vrijwilliger - Thema Vernieuwen

Werven en ondersteunen van vrijwilligers is een belangrijke taak bij de natuurorganisaties. Uit onderzoek blijkt dat 15% van de Nederlanders wel vrijwilligerswerk in de natuur wil doen. Maar hoe betrek je nieuwe doelgroepen? En wat is de impact van deze coronatijd? In deze Inspiratiesessie brengen we lezingen en workshops over nieuwe en vernieuwende (vrijwilligers)initiatieven. NB: wees er snel bij, want voor de workshops zijn beperkt plaatsen beschikbaar.

Lezingen over vernieuwen van vrijwilligerswerk:

Groen Traineeship: Wat hebben we geleerd van de jongeren? Na anderhalf jaar bijzondere projecten met 200 Groene Trainees, vertellen Wanne Roetemeijer en Florian Stuivenberg wat jongeren beweegt.

Schone rivieren: Omslag naar digitaal werken in coronatijd. Bas van Lith van project Schone rivieren kreeg natuurlijk ook te maken met de beperkingen in coronatijd. Het team bedacht een digitale oplossing.

De Vrijwilligersjourney: Hoe neem je samen de volgende stap? Bram Heijnen en Jeroen van der Heijden nemen ons terug naar de vrijwilligersjourney. Hoe verleidt je een nieuwe vrijwilliger tot de volgende stap?

Aanvullend keuze uit een van deze workshops:

Workshop 1. Nature Impact Days met jongeren

Marije van der Kruk van IVN / De Groene Motor vertelt over het jongerenproject Nature Impact Days in Zuid-Holland. Groene trainees organiseerden natuurwerkdagen naar jongeren en maakten een overstap naar een digitale oplossing. Wat zijn de lessen die zijn geleerd? En hoe pas je dat toe in jouw werk?

Workshop 2. Korte klussen voor pop-up vrijwilligers

Deedmob trekt met hun platforms voor vrijwilligersprojecten vele nieuwe doelgroepen naar zich toe. Zij leiden ons in de wereld van de pop-up-vrijwilligers. Wat kun jij doen voor projectvrijwilligers? Hoe verleidt je deze mensen?

Werk je bij een groene organisatie of provincie aan vrijwilligersondersteuning of –beleid? Dan zijn deze online bijeenkomsten voor jou. Dit jaarlijkse evenement is een initiatief van het programmateam De Groene Vrijwilligers: IVN, LandschappenNL, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, de provincies en het ministerie van LNV.

Ik wil me aanmelden voor de Inspiratiesessie De Groene Vrijwilliger.

  • Datum: 19 november
  • Tijd: van 09:00– 12:00 uur
  • Duur: 3 uur
  • Organisatie: De Groene Vrijwilliger
  • Contact: t.falentijn@landschappen.nl
Voornaam *
Tussenvoegsel
Achternaam *
Organisatie *
E-mail *
Opmerkingen
Workshops *


Ik wil me aanmelden voor de nieuwsbrief De Groene Vrijwilliger
* verplicht