Ervaring Rebecca

'Tijdens het Groen Traineeship leer ik veel over klimaatrechtvaardigheid'

 

Rebecca (24) zag tijdens haar reizen hoe klimaatverandering ongelijkheid versterkt. 'Tijd voor actie!', dacht ze. Het Groen Traineeship is daar de start van.

'Na het afronden van mijn opleiding International Business ben ik een tijd gaan reizen. In de tijd dat ik weg was heb ik naast veel leuke dingen ook veel onrecht gezien. Wat me vaak opviel was de manier waarop klimaatverandering dit onrecht nog verder versterkte.

Toen ik eenmaal weer terug in Nederland was, ontstond de vraag ‘Wat nu?’. Ik ging op zoek naar een baan gericht op duurzaamheid in mijn werkveld, maar dit is erg lastig te vinden met weinig ervaring. Na wat zoeken kwam ik terecht bij het Groen Traineeship en dit sprak mij meteen aan. Ik wil graag het bewustzijn vergroten rondom klimaatverandering en hoe dit ten nadele gaat van zwakkere gemeenschappen, dus ik kwam uit bij de klimaattour van Milieudefensie.

Ik houd me tijdens dit project veel bezig met klimaatrechtvaardigheid, systeemverandering en het klimaatgesprek. Milieudefensie is daarnaast een hele open en betrokken organisatie. Je komt makkelijk in contact met mensen en er wordt vaak om je mening gevraagd.

Door de coronacrisis is het project erg veranderd. We videobellen nu veel, maar ik heb alsnog het gevoel dat ik mij ontwikkel en mijn richting heb gevonden voor mijn toekomst.

Het Groen Traineeship is een fijne manier om werkervaring op te doen, mijn cv uit te breiden in een moeilijk betreedbare branche en contacten te leggen in het ‘groene werkveld’.’

Ben jij klaar om het groene verschil te maken?
Als je deelneemt aan het Groen Traineeship zet je je ambities om in daden. Ga jij aan de slag met duurzaamheid of lekker de natuur in deze zomer? Lees hier meer over de aankomende projecten of meld je direct aan!