Ervaring Eva

Dit is een goede kans om mijn cv te vergroenen

 

Voor Evi (21) is het Groen Traineeship dé kans om haar duurzame ambities waar te maken. Hoe dat zit? Dat vertelt ze je zelf!

“Na mijn bachelor Engelse taal en Cultuur esloot ik een tussenjaar te nemen. Ik heb nu de keuze gemaakt om een pre-master voor Environment en Society Studies te gaan doen in Nijmegen en wilde nog iets met mijn tussenjaar doen wat daarbij aansloot. Ik zat al een beetje rond te kijken hoe ik mijn cv kan vergroenen. Toen kwam de advertentie voor het Groen Traineeship voorbij van IVN (Instituut voor Natuureducatie).

Ik heb duurzaamheid en klimaatverandering altijd al interessant gevonden. Ik ben er zelf ook al een tijd mee bezig, want ik vind het gewoon superbelangrijk. Vandaar ook de switch in studie. Ik wil iets betekenen in het beperken van klimaatverandering. Ik heb een beetje een idealistische draai gemaakt.

Belangrijk voor bewustzijn over duurzaamheid is educatie, maar daar had ik nog nooit iets mee gedaan. Daarom leek dit project me interessant, want die educatie is wel essentieel. Het is heel praktisch, we leren hoe het verspreiden van bewustzijn in zijn werking gaat, maar ook het opzetten en organiseren van een cursus in teamverband. We evalueren de bestaande cursus om hem te kunnen doorontwikkelen. Ook gaan we de cursus zelf organiseren in samenwerking met de lokale IVN-afdelingen.

De groep is heel gezellig. Je krijgt heel veel ideeën, bijvoorbeeld over wat je zelf kan doen om duurzamer te leven of hoe je met andere mensen hierover kan praten.”

Ben jij klaar om het groene verschil te maken?
Als je deelneemt aan het Groen Traineeship zet je je ambities om in daden. Ga jij aan de slag met duurzaamheid of lekker de natuur in deze zomer? Lees hier meer over de aankomende projecten of meld je direct aan!