Begeleid kinderen in de natuur: Word Wachter in Het Bewaarde Land!

Terug naar overzicht

IVN laat al meer dan 10 jaar kinderen met hun klasgenoten die natuur ervaren in Het Bewaarde Land. Een plek waar ze alle ruimte krijgen om de wereld te ontdekken, er te leren en te groeien.

Wat ga je doen?

In Het Bewaarde Land zijn de wachters de vrijwilligers die de kinderen in kleine groepjes begeleiden. Op speelse wijze maken zij hun groepje vertrouwd met de natuur. In bomen klimmen, hutten bouwen, kruiden en bessen eten, allerlei planten en dieren leren kennen, sluipspelletjes doen en nog veel meer. IVN richt zich daarbij op kinderen van groep 4, 5 en 6 van het basisonderwijs. Gedurende drie weken brengen zij elke week één volle dag door midden in de natuur. Het Bewaarde Land wordt in Brabant op drie locaties uitgevoerd, namelijk in natuurgebied Kampina (Boxtel), Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen (Udenhout) en de Nulandse Heide (Rosmalen). Meer informatie over Het Bewaarde Land vind je op www.hetbewaardeland.nl

Wat vragen wij?

Je bent in staat om een klein groepje kinderen te begeleiden. Je weet een sfeer te creëren waarin kinderen openstaan voor wat de natuur te bieden heeft. Je stimuleert de kinderen met uiteenlopende werkvormen om de natuur te leren kennen en een band met de natuur op te bouwen.

Wat bieden wij?
Opleiding en begeleiding van je taak. Je draait mee in een leuk programma met een groep enthousiaste vrijwilligers.

 


Kijk voor meer informatie en aanmelden (voor een informatieavond) op www.hetbewaardeland.nl of neem contact op via info@hetbewaardeland.nl of bel met Marion de Cocq op (06)57 20 46 91.

  • Organisatie: IVN Landelijk
  • Inzet: Regelmatig
  • Locatie: