Vrijwillige weidevogelbeschermer

Terug naar overzicht

Landschap Noord-Holland beschermt natuur en landschap in Noord-Holland met ca. 80 bevlogen medewerkers en meer dan 7.000 vrijwilligers.

Het boerenland wordt leger en stiller. Grutto, veldleeuwerik, boerenzwaluw, patrijs en ringmus laten zich steeds minder zien. Terwijl het met de stadsvogels en de vogels in natuurgebieden redelijk goed gaat, nemen de boerenlandvogels op het platteland sterk af. De precieze oorzaken weten we deels wel en deels niet; we signaleren een samenhang met verdichting van het open landschap, grootschalige landinrichting en intensiever landgebruik. We zetten alle zeilen bij om verbeteringen te realiseren. Met z’n allen - natuurorganisaties, overheden, agrariërs en vrijwilligers – zetten we ons in om de vogels voor het boerenland te behouden. Iedereen kan helpen. We hebben voor jong en oud mooie klussen. Vrijwilligers die actief willen worden in de weidevogelbescherming krijgen van ons een opleiding op maat.

Wat ga je doen?

Eerst krijg je een opleiding op maat met een E-learningsmodule en theorieavonden. Daarna ga je aan de slag bij een weidevogelbeschermingsgroep in Noord-Holland om met begeleiding van ervaren vrijwilligers en/of onze veldmedewerkers de praktijk te ervaren.

Wat vragen wij

Iedereen die mee wil helpen boerenlandvogels op te sporen, te beschermen en te monitoren.

Wat bieden wij

  • Het doen van zinvol en leuk werk op unieke locaties met mensen die hetzelfde doel nastreven: een mooier Noord-Holland
  • De mogelijkheid om kennis op te doen en wegwijs te worden in natuurterreinen van LNH en het platteland
  • De mogelijkheid om cursussen te volgen voor natuurkennis op het gebied van monitoring en bescherming van de vogels op het boerenland
  • Een blik in de keuken van een natuurbeschermingsorganisatie
  • Begeleiding bij het vrijwilligerswerk

Afhankelijk van de behoefte, brengen we je onder bij één van de weidevogelgroepen in jouw regio.


Contactinformatie

Heb je belangstelling of wil je nadere informatie, bel of mail dan gerust met Wim Tijsen 088-0064481 w.tijsen@landschapnoordholland.nl