Voor organisaties

Veel jongeren dragen graag bij aan natuurbehoud en een duurzame wereld, maar weten lang niet altijd waar of hoe ze dit kunnen doen. Tegelijkertijd zijn veel groene en duurzame organisaties op zoek naar deze ‘missende generatie’.

Het Groen Traineeship biedt een unieke mogelijkheid waarbij de eigen leerweg én de uitvoering van een concreet project centraal staan. Inmiddels hebben meer dan 200 deelnemers impact gemaakt in uiteenlopende projecten zoals het planten van voedselbossen, het monitoren van jonge paling, bewustwordingscampagnes voor het klimaat, en het organiseren van kleine en grote evenementen in de natuur zoals de Natuurwerkdag.

Kun je wel wat extra slagkracht gebruiken in (een gedeelte) van je project? Wil je sterk gemotiveerde jongeren (16-27 jaar) met verschillende achtergronden betrekken bij je organisatie en meer leren over hoe je dit aanpakt? En vind je het leuk om jongeren een dag per week voor een periode van enkele maanden te begeleiden? Dan is een project indienen binnen het programma Groen Traineeship helemaal iets voor jou! Alle organisaties kunnen een project indienen. Heb je interesse? Meld je dan hieronder aan voor de halfjaarlijkse update met daarin informatie over het programma en wanneer je weer projecten aan kunt melden. Deze en andere informatie kun je in de brochure vinden.

Project indienen
Wil je als organisatie een project indienen? Neem dan een kijkje op deze pagina.

Naam Organisatie *
Naam van ge´nteresseerde *
E-mail adres *
* verplicht

Het Groen Traineeship is onderdeel van het landelijk programma Maatschappelijke Diensttijd (MDT) van het ministerie van OCW en VWS. Tien groene en duurzame organisaties werken hierin samen om jongeren bij groene projecten te betrekken: IVN Natuureducatie, VBNE, LandschappenNL, Milieudefensie, SoortenNL, Natuurmonumenten, GDO, The Rock Group, FAWAKA Nederland en NIVON/NIVON JONG.