Co÷rdinator vrijwilligers Forten en Liniedijken

Terug naar overzicht

Landschap Noord-Holland beschermt natuur en landschap in Noord-Holland met ca. 80 bevlogen medewerkers en meer dan 7.000 vrijwilligers.

In het zuiden van de provincie zorgt een team van 3 boswachters voor 29 natuurgebieden in de driehoek tussen Heemskerk, Bennebroek en Abcoude. Het beheerteam Buitenplaatsen en Forten beheert een deel van de forten van de Stelling van Amsterdam. De Stelling van Amsterdam staat op de lijst van UNESCO Werelderfgoed en alle forten hebben een uniek karakter. Met het natuurbeheer rondom de forten proberen we alle belangrijke elementen te behouden.

Tussen Krommenie, Beverwijk, Amsterdam en Uithoorn hebben we diverse forten en liniedijken in beheer. Graag willen we een vrijwilligersgroep starten die ons helpt bij de beheerwerkzaamheden van deze forten, liniedijken en kleinere natuurterreinen.

Voor het verder uitbouwen en begeleiden van deze vrijwilligersgroep zoeken wij een coördinator. Het werk bestaat vooral uit diverse zaagwerkzaamheden en maai- en hooiwerkzaamheden maar ook technische klussen zoals plaatsen rasters maken en plaatsen damhekken etc. In overleg gaan we proberen een vast werkritme in te plannen.

Wat ga je doen?

Je bent aanspreekpunt en zorgt voor afstemming tussen vrijwilligersgroep en de boswachter. Samen met de boswachter de lijst aan werkzaamheden opstellen en in een planning te zetten. Zorgdragen voor aanwezigheid van voldoende gereedschap, EHBO en de gewenste ARBO-omstandigheden. In overleg kan het takenpakket van de coördinator besproken en afgebakend worden.

Wat vragen wij

Een verbindende schakel te vormen tussen de vrijwilligersgroep, de boswachter en de professionele onderhoudsploeg. Je kan en wil in teamverband werken. Verder vragen wij belangstelling voor en affiniteit met natuur en met het werk van Landschap Noord-Holland.

Wat bieden wij

 • Het doen van zinvol en leuk werk op unieke locaties met mensen die hetzelfde doel nastreven: een mooier Noord-Holland
 • De mogelijkheid om kennis op te doen en wegwijs te worden in natuurterreinen van LNH
 • Materiaal, kleding, werkhandschoenen, gereedschap en Arbo-voorzieningen
 • De mogelijkheid om cursussen te volgen voor natuurkennis of bediening van gereedschappen en machines
 • Een blik in de keuken van een natuurbeschermingsorganisatie en het vak van boswachter
 • Een jaarlijks uitje met de groep
 • Begeleiding bij het werk

Interesse?

Heb je belangstelling of wil je nadere informatie, bel of mail dan gerust met boswachter Jeroen Engelhart


Contactinformatie

Jeroen Engelhart email: j.engelhart@landschapnoordholland.nl : 06-53496023

 

 • Organisatie: Landschap Noord-Holland
 • Inzet: Regelmatig
 • Locatie: Woestduinweg 4
  Vogelenzang