12 feb

Cursus beheerplan maken

Terug naar overzicht

Je bent met een aantal vrijwilligers enthousiast begonnen met het beheren van een gebiedje dat je meer natuurwaarde wilt geven. De vraag waar je dan direct mee te maken hebt is; hoe schat je op waarde wat er al aanwezig is. En ook; wat wil je als einddoel bereiken als je natuurwaarden wilt verhogen? Wat is mogelijk en realistisch op die plek? Wat voor beheer vraagt dat?

Het maken van een beheerplan is hierbij helpend. In de cursus komt aan bod welke informatie over je terrein van belang is. Je leert in de cursus conclusies trekken uit gegevens van monitoring en gebiedsinventarisaties. Je leert vastleggen welke natuurdoelen je wilt gaan bereiken, hoe deze doelen verhoging van de biodiversiteit bevorderen en met welk beheer je tot resultaat wilt gaan komen.

Kortom; de cursus leert je een beheerplan te maken voor je eigen gebied. Hierbij zullen theorie onderdelen afgewisseld worden met opdrachten in het veld.

Deze cursus is alleen toegankelijk voor vrijwilligers actief in het natuurbeheer bij natuur- en recreatieorganisaties in Noord-Holland of zelfstandige werkgroepen aangesloten bij Landschap Noord-Holland. Geef bij organisatie aan bij welke vrijwilligersgroep je actief bent.

Administratiekosten zijn bij annulering niet terug te vorderen.

Aanmelden

Voor aanmelden klik hier.

  • Organisatie: Landschap Noord-Holland
  • Docent(en): Peter Mol
  • Duur: 1 dag
  • Prijs:
    • € 15,00
  • Contact:

    Annika Langeveld 06-33333220