Medewerker natuurbeheer Veenweiden

Terug naar overzicht

Organisatie

Staatsbosbeheer is beheerder van natuurgebieden in Zaanstreek en Waterland is op zoek naar mensen die actief een bijdrage willen leveren aan het beheer van natuurgebieden in de polder. Vindt u het heerlijk om de handen uit de mouwen te steken en bent u graag buiten? Meld u dan aan als vrijwilliger natuurbeheer. Met uw inzet helpt u niet alleen Staatsbosbeheer, maar u draagt ook bij aan een de verbetering van het leefklimaat van uw stads/ dorps genoten die hier volop kunnen recreëren. In onze regio zijn al diverse groepen actief die versteking kunnen gebruiken van enthousiaste mensen. Door uw bijdrage kunnen we wellicht in de toekomst nog meer bijzondere dieren en planten in het Veenweidegebied te bewonderen en behouden.

 

Projectomschrijving

Waar is het In de Zaanstreek werken op het moment groepen in Oostzanerveld, Westzaan, Kalverpolder, Ham en Crommenije. In Waterland werken op dit moment groepen in Varkensland, Zeevang, waterland Oost. Deze groepen werken aan het openhouden van het veld en behoud van bijzondere natuur.

 

Taakomschrijving

U komt te werken in bestaande vrijwilligersgroepen die begeleid worden door deskundige mensen. U ontvangt een kleine onkostenvergoeding en u bent verzekerd tijdens de werkzaamheden die u voor Staatsbosbeheer uitvoert. Ook kunt u deelnemen aan excursies en opleidingen die nodig zijn om uw werk beter uit te voeren. Verder krijgt u van ons een abonnement op het magazine van Staatsbosbeheer ‘Naar buiten’, krijgt u de vrijwilligersblad ‘de veldpost’ thuisgestuurd en ontvangt u vrijwilligerskleding, als dat tenminste past bij het vrijwilligerswerk dat u gaat doen. Tenslotte organiseren wij 1x per jaar een vrijwilligersuitje in een anders Staatsbosbeheer gebied.

 

Functievereisten

 • Een vrijwilliger die in teamverband wil werken met handgereedschap zoals hooihark, hooivork, hand- en beugelzaag.
 • U heeft belangstelling voor en affiniteit met natuur en met het werk van Staatsbosbeheer.
 • De werkzaamheden zijn vooral in het winterhalfjaar en bestaat uit onderhoud van rietmoerassen door middel van harken van rietmaaisel en verwijderen van boom opschot
 • De werkzaamheden vinden plaats in diverse gebieden waar verschillende vrijwilligersgroepen werken.
 • U bent graag buiten en steekt graag de handen uit de mouwen.
 • U bent minimaal 6x per jaar beschikbaar.
 • Werken in het beheer kan fysiek soms zwaar zijn en vraagt om een redelijke conditie. U bepaalt uiteraard zelf het tempo en de intensiteit van het werk.
 • U woont bij voorkeur in de omgeving van Zaanstreek of Waterland.

Contactinformatie

lnga. Tessel
i.tessel@staatsbosbeheer.nl

 • Organisatie: Staatsbosbeheer
 • Inzet: Regelmatig
 • Locatie: Zaandam