Norbert Daemen

Terug naar overzicht

"Ik ben Norbert Daemen en wandelde als kind op zondagmiddagen met mijn vader in de bossen en door de weilanden. Natuur- en plantenkennis kreeg ik met de paplepel ingegoten. Na een carrière in de verslavingszorg koos ik voor mijn grote liefde; de natuur. Ik volgde de opleiding milieukunde met specialisatie ecologie en natuurbeheer. Momenteel geef ik cursussen op het gebied van landschap, ecologie, determineren, inrichting en natuurbeheer. Overdragen van kennis is voor mij een natuurlijke drang. Mijn motto is 'bewustwording van je keuzes en van de effecten die jouw doen en laten hebben op de natuur'. Mijn specialisatie is een combinatie van cultuur, historie en natuur.

 

Bij de Groene academie geef ik cursussen op gebied van flora en fauna, ontstaan van het landschap en stel ik een cursus samen op aanvraag. Ook ben ik beschikbaar als docent voor de natuurgidsencursus van IVN."

 

Norbert Daemen heeft een adviesbureau voor natuur, cultuurhistorie en recreatie. Kijk op www.arda-natuur.nl voor meer info over cursussen.

Norbert Daemen