Lonneke Klein-Aarts

Terug naar overzicht

'Graag neem ik mensen mee de natuur in, zo ook de gasten van mijn B&B Uilenduin in Schoorl. Het is leuk om te horen dat men daarna nog meer geniet en waardeert wat het gebied te bieden heeft.'

 

'Ik heb het geluk tegenover de Schoorlse duinen te wonen. Zelf ben ik vaak wandelend, fietsend of rennend in de duinen en het achterland te vinden. Flora heeft mij altijd al enorm geboeid en iedere vakantie kan ik altijd afsluiten met nieuwe vondsten. Het liefst trek ik met een rugzak op de wildernis in. Opgroeiend aan de rand van de Strabrechtse heide in Brabant, zag ik het bos als één grote speeltuin. Niets leuker dan geheime hutten bouwen, in bomen klimmen, over sloten springen en als eerste het ijs proberen van de ondiepe vennen.

 

Begin jaren '90 was ik actief binnen Natuurmonumenten. Ik besloot naast mijn baan vakken van de studie bos- en natuurbeheer in Wageningen te gaan volgen. Mijn interesse ligt op het raakvlak van recreatie en ontspanning in de natuur. Na een wereldreis en een aantal jaren in Schotland gewoond te hebben, kwamen mijn man en ik door zijn werk weer in Noord Holland terecht.

 

In 2013 ben ik gestart met een natuurgidsenopleiding die in ik 2014 heb afgerond. Een jaar lang volgde ik wekelijks de ontwikkelingen van een vliegden. Ik ontdekte steeds meer bijzonderheden aan deze ultieme klimboom, en specialiseerde mij meer en meer in het determineren van dennen. Afgelopen jaar ben ik gestart met excursies voor mede-natuurgidsen te organiseren. Ook ga ik regelmatig op pad met kinderen met een fysieke of mentale beperking. Het is mijn uitdaging om met inzet van alle zintuigen het voor iedereen bijzonder te maken. Inmiddels verzorg ik ook excursies aan badgasten en middelbare scholieren.'

 

Aanbod

Cursussen en excursies gaan op verzoek. Ik zet mij in voor een gastvrije en leerzame ontvangst in de natuur rondom Schoorl. Mijn ervaring is dat kennis en bijzondere waarnemingen de verbondenheid met de natuur vergroten. Ik bied o.a. een 10-daagse onlinecursus naaldbomen aan, in combinatie met 2 dagen praktijkexcursie. De excursies zijn mogelijk in het Nederlands, Engels en Duits.

 

Lonneke Klein-Aarts