Antje Ehrenburg

Terug naar overzicht

Enthousiaste duinecoloog neemt u graag mee de duinen in!

 

Ik ben Antje Ehrenburg en werk al ruim 30 jaar in de duinen van Zuid-Kennemerland. Eerst als student biologie, en daarna 23 jaar als ecoloog in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Sinds 2011 werk ik als ondernemer in mijn ecologisch adviesbureau. Je kunt zeggen dat ik verknocht ben geraakt aan duinen! Waar vind je in de volle Randstad nog zoveel natuur dicht bij huis? Ik ben in de duinen ook al jaren vrijwillig actief bij het monitoren van broedvogels, watervogels, dagvlinders, zandhagedissen en amfibieën. Ook ben ik actief in de Vogelwerkgroep Zuid-Kennemerland als redacteur van het blad ‘Fitis’ en als één van de inleiders bij de beginnerscursus vogelherkenning. Ook zit ik in de redactie van het Noord-Hollandse natuurblad 'tussen Duin & Dijk'.

 

Aanbod

Ik bied excursies aan voor volwassenen die op zoek zijn naar een leerzame tocht door de duinen. Een algemene natuurtocht, of met accenten, zoals landschap, planten, vlinders, vogels, cultuurhistorie, natuurbeheer en meer! Ook bied ik cursussen ‘omgaan met GPS’ aan, waarbij u de eerste beginselen van GPS leert en wat u er allemaal mee kunt. Voor kinderen van 5 t/m 12 jaar bied ik duurzame kinderpartijtjes in de groene omgeving van Haarlem aan. Ook hier wisselt het accent: ridderspeurtocht, natuurspeurtocht of GPS-zwerftocht ofwel dropping (overdag of in het donker). Gebieden waar ik tochten aanbied zijn: Kennemerduinen, Amsterdamse Waterleidingduinen, Middenduin, Visserspad en Spaarnwoude. Voor al deze tochten kunt u bij mij terecht. Zo leren volwassenen en kinderen wandelenderwijs cq. spelenderwijs meer over natuur, duinen en hun eigen grenzen.

En natuurlijk kunt u ook met al uw ecologische vragen terecht bij mijn ecologisch adviesbureau 'Antje Ehrenburg'! Zo voer ik voor diverse opdrachtgevers o.a. quick scans en natuurtoetsen uit. U kunt me altijd mailen of bellen.

 

 

Antje Ehrenburg
 • Organisatie: Antje Ehrenburg
 • E-mail: info@antje-ehrenburg.nl
 • Telefoon: 06 5336 14 78
 • Thema's: Beheer
  Biodiversiteit
  Bomen
  Dieren
  Duin & zee
  Ecologie
  Erfgoed
  Eten uit de natuur
  Jongeren
  Landschap
  Natuurbeleving
  Natuurgids
  Omgevingseducatie
  Planten
  Recreatie
  Vrijwilligers