Verdiepingscursus Landschap Lezen in najaar

Terug naar overzicht

Bij voldoende belangstelling organiseert IVN West-Friesland het komende najaar op een nog nader te bepalen datum een natuurcursus voor max. 20 volwassenen die meer willen weten over landschap. Ook een aanrader als vervolgcursus voor oud-cursisten van de Groencursus of de Natuurgidsenopleiding die vorig jaar zijn afgerond. Heb je interesse? Meld je aan!

 

Cursusinhoud

Op een dinsdagavond om 19.30 uur is er een inleiding over het ontstaan van West-Friesland t/m de Middeleeuwen, presentatie over aspecten van het huidige West-Friese landschap en agrarisch gebruik. Welk verhaal vertellen oude en recente kaarten en foto's? Wat is het grondgebruik? We zoeken verbanden, vanuit het verleden naar nu en andersom, tussen gebouwen, dijken en vaarten en de bodem, maar ook tussen flora en fauna en (bewonings)geschiedenis.

 

Op een zaterdagmorgen van 9.30 tot 12.30 uur wordt de Mijzenpolder tussen Avenhorn, Schermerhorn en Ursem als praktijkvoorbeeld onder de loep genomen. De fietsexcursie door de Mijzenpolder is o.l.v. natuurgidsen Tjalling James en Nico Bregman en start vanaf Avenhorn.

 

Praktisch

Locatie theorieavond is IVN Streekbos Paviljoen, Veilingweg 21a, 1611 BN Bovenkarspel.

 

Aanmelden

  • Organisatie: IVN West-Friesland
  • Prijs:
    • in overleg
  • Contact:

    Bel voor meer informatie met Astrid Bijster (06-25408745) of Geert Veldhuis (06-52618372).

  • Overige info: Start bij voldoende aanmeldingen. Data worden later bepaald.