Vacature vrijwillig wandelroute-beheerder (4 uur per week)

Terug naar overzicht

Voor ons gebiedsteam Buitenplaatsen & Forten, dat werkt vanuit het Koetshuis op de Buitenplaats Leyduin in Vogelenzang, zoeken wij iemand die zorgt dat recreanten altijd de weg vinden. Het gaat om de functie van vacature vrijwillig wandelroute-beheerder (4 uur per week).

Wat ga je doen?

Onze buitenplaatsen in Zuid-Kennemerland zijn opengesteld en toegankelijk voor recreanten. Om hen langs de mooiste plekjes te leiden, zijn diverse routes uitgezet. Het zijn routes met een begin- en eindpunt op onze eigen buitenplaatsen, en routes die onderdeel zijn van een regionaal netwerk. De instandhouding en het onderhoud van die routes gebeurt ook volgens een convenant dat met het Routebureau Noord-Holland is gesloten. Je controleert jaarlijks of vaker of alle markeringen en bewegwijzering nog aanwezig is en of deze voor de recreant logisch zijn. Verbetersuggesties geef je door aan de boswachter. Samen beslissen jullie wie het werk vervolgens uitvoert. Je ziet er op toe dat de markeringen zichtbaar blijven, door ze schoon te maken of tijdig uit te laten maaien. Je controleert ook de staat van borden, bankjes en prullenbakken en geeft dit door aan de boswachter. Als het nodig is zet je in overleg met de boswachter noodzakelijke tijdelijke omleidingsinstructies uit of adviseer je over aanpassingen in de routetrajecten. Als je dat leuk vindt, bedenk je nieuwe routetrajecten en leg je die voor aan de boswachter. Je hebt oog voor de toegankelijkheid van onze gebieden en informatieborden, en voor mindervalide recreanten.

Wie zijn wij?

Wij zijn Landschap Noord-Holland, dé natuurorganisatie van Noord-Holland die zich al meer dan 85 jaar inzet voor bescherming en behoud van natuur, waardevolle landschappen en cultuurhistorisch erfgoed in Noord-Holland. Dat doen we in circa 100 eigen natuurgebieden, door aankopen en beheren van natuur, met hulp van vrijwilligers, sponsors en ruim 33.000 donateurs. Samen met vrijwilligers, agrariërs en aannemers voert elk gebiedsteam de coördinatie over het zelfstandige beheer van zo’n 30 natuurgebieden. Een aantal van onze natuurgebieden wordt beheerd door een vaste vrijwilligersgroep, waarvan sommigen wekelijks de handen uit de mouwen steken en anderen een aantal keren per jaar.

Wat breng je mee?

  • Ervaring en kritische blik vanuit het gezichtspunt van een recreant (specifiek: wandelaar en fietser)
  • Bekend met principe van routeknooppuntennetwerk
  • Gestructureerd kunnen werken
  • Vaardigheid met GPS en routeapps
  • Dienstvaardigheid aan recreanten die onze natuurgebieden bezoeken of doorkruisen

Wat bieden wij

Bij Landschap Noord-Holland vind je een omgeving waarin je als vrijwilliger een betekenisvolle rol kunt vervullen die bijdraagt aan een mooier en gezonder Noord-Holland. Een informele en dynamische omgeving met korte lijnen en een grote mate van zelfstandigheid. Wij bieden een reis- en onkostenvergoeding en een dagdeelvergoeding.