Zagen op Eindenhout

Terug naar overzicht

en andere leuke natuurklussen…

Het IVN Zuid-Kennemerland organiseert in samenwerking met de gemeente Haarlem op vrijdag 27 oktober een werkdag in het vogelbosje Eindenhout. Een ruim tweehonderd jaar oud bijzonder landgoed gelegen tussen de Haarlemmerhout en de Leidsevaart in Haarlem.

Eindenhout herbergt veel bijzonderheden; meer dan 140 soorten planten waarvan een tiental uniek voor Haarlem. De essen en de elzen blijken na onderzoek een leeftijd te hebben van 200 jaar! En de broedvogelbevolking vertoont overeenkomsten met rivierbegeleidend ooibos uit Midden-Europa.

Deelnemers aan deze werkdag gaan braamstruiken snoeien/uitsteken en de Japanse duizendknoop uitsteken. Dit snoeien en uitsteken is nodig om het hakhout beter tot zijn recht te laten komen. Anders wordt alles overwoekerd en komen de bijzondere planten die hier voorkomen in de knel. Ook gaan we bezig met de eeuwenoude zichtas in de richting van de duinen om deze weer in orde te maken.

Al dit werk is nodig om Eindehout weer een waar toevluchtsoord voor vogels en planten te laten zijn. Natuurliefhebbers die het leuk vinden om een bijdrage te leveren aan de natuur en met een groep enthousiaste mensen in de frisse buitenlucht aan de slag willen gaan, zijn hard nodig.

Aanvang 9.30 uur op de parkeerplaats naast de middelbare school Sancta Maria aan de Van Limburg Stirumstraat. De werkdag duurt tot 14.00 uur. Zorg zelf voor werkkleding en -laarzen, koffie/thee en lunchpakket.

 

  • Organisatie: IVN Zuid-Kennemerland
  • Inzet: Eenmalig
  • Locatie: Van Limburg Stirumstraat 4
    Haarlem
  • Contactpersoon: Marc van Schie