Aan de slag op De Linie van Beverwijk!

Terug naar overzicht

De handen uit de mouwen op een bijzondere locatie. Het IVN Zuid-Kennemerland organiseert in samenwerking met Landschap Noord-Holland vrijdag 6 oktober een werkdag op De Linie van Beverwijk. Een flinke klus waarbij vele handen erg welkom zijn.

Deelnemers aan deze werkdag gaan wilgen snoeien, bramen snoeien/uitsteken en doorkijkjes herstellen. Zo wordt de natuur- en landschappelijke waarde van deze kleine natuurgebieden vergroot. Bovendien zijn het spannende stukjes cultuur-natuur op de grens van Beverwijk en Heemskerk. In de aanwezige bosjes vinden vogels als koolmees, merel en vink hun plek.

De Linie van Beverwijk was een verdedigingslinie uit 1800. Die ‘Holland op zijn smalst’ moest bewaken tegen invallen vanuit het Noorderkwartier. De linie bestond uit een aaneenschakeling van lunetten, lopende vanaf de voormalige Wijkermeer tot aan Wijk aan Zee. Een lunet is een kleine vesting van niet meer dan een aarden wal in de vorm van een halve maan. Er werden 26 van die lunetten opgeworpen waarvan er nog zeven over zijn. Landschap Noord-Holland heeft vijf van deze lunetten in bezit en houdt deze stukjes landschapsgeschiedenis zo goed mogelijk in stand en probeert verder de natuurwaarde ervan te vergroten.

Natuurliefhebbers die het leuk vinden om mee te helpen op deze bijzondere locatie zijn van harte welkom. Ervaring is niet vereist. Zorg zelf voor werkkleding, laarzen en neem je eigen lunch mee. Wij zorgen voor koffie, gereedschap, begeleiding, werkhandschoenen en lekkere vlaai bij de koffie! Verzamelen is om 9.30 uur op de Krayenhofflaan t.o nr. 39. De werkplek is hier vlakbij. De werkdag duurt tot 14.00 uur. Aanmelden kan bij Marc van Schie, 06-225758748 of kijk op www.ivn.nl/zk.

 

  • Organisatie: IVN Zuid-Kennemerland
  • Inzet: Eenmalig
  • Locatie:
  • Contactpersoon: Marc van Schie