Aan de slag voor het Rondbladig Wintergroen

Terug naar overzicht

Liefhebbers van natuurwerkdagen kunnen vrijdag 29 september aan de slag in natuurgebied Middenduin in Overveen. IVN Zuid-Kennemerland organiseert vrijdag 29 september een leuke werkdag met Staatsbosbeheer. Vrijwilligers gaan een mooi gelegen duinpan vrijmaken van Amerikaanse vogelkers omdat daar het zeldzame plantje Rondbladig wintergroen (een rode lijst soort) staat.

De kleine struikjes van de vogelkers zijn nu nog goed te zien omdat het blad er nog aan zit. Dit vrijmaken is nodig anders verdwijnt het Rondbladig Wintergroen; dat zou jammer zijn. Dus leuk en belangrijk werk om te doen. Tevens gaat het IVN en zijn vrijwilligers een helling langs de Zanderijvaart op Middenduin vrijmaken van kleine populieren. Komt allen!

Middenduin is een prachtig duingebied en kenmerkt zich door de afwisseling tussen natte duinvalleien en bebost en open duin. Middenduin dankt zijn naam aan het gehuchtje Middenduin, dat van 1722 tot 1807 aan het eind van de Zanderijvaart heeft gelegen, daar waar nu nog de duinboerderij aan de Zeeweg ligt.

Vrijwilligers die het leuk vinden om mee te doen zijn van harte welkom! Ervaring is niet vereist. Zorg zelf voor werkkleding (en laarzen) en lunch. IVN zorgt voor gereedschap, begeleiding, werkhandschoenen en een lekker stukje vlaai bij de koffie.. Aanmelden is wel nodig ivm gereedschap etc.

Verzamelen is vrijdag om 9.00 uur bij de ingang aan de Duinlustweg. De werkdag duurt tot ongeveer 14.00 uur. We maken er samen een mooie dag van!

  • Organisatie: IVN Zuid-Kennemerland
  • Inzet: Eenmalig
  • Locatie: Duinlustweg
    Overveen
  • Contactpersoon: Marc van Schie