22 sep

Cursus omgaan met de zeis voor particulieren

Terug naar overzicht

Werk je niet bij een vrijwilligersgroep, maar heb je altijd al willen leren zeisen? Dan is hier je kans. Deze speciale cursus voor particulieren is toegankelijk voor iedereen!

Hoe maai je graslanden, ruige bermen en rietveldjes zonder herrie? Steeds meer mensen zijn het stof en de geluidsoverlast van de bosmaaier zat. Er is daarom weer vraag naar het gebruik van de ouderwetse zeis! We bieden daarom een cursus aan voor particulieren zoals we al sinds de jaren tachtig doen voor vrijwilligers in het natuurbeheer. Maar ook tuinbezitters en hoveniers vragen naar het gebruik van de zeis.

Maaien met de zeis heeft veel voordelen. Het is stiller, schoner en soms zelfs sneller dan maaien met een bosmaaier! We willen het gebruik van de zeis daarom graag promoten. Daarin past ook de jaarlijkse afvaardiging van een Noord-Hollands team naar de landelijke zeiswedstrijd. Bij de cursus leer je maaien van gras en ruigte op een vlak terrein, de zeis te onderhouden en te scherpen en de zeis veilig te hanteren en transporteren. Aangezien in Noord-Holland van oudsher meer riet en ruigte met de zeis werd gemaaid dan gras, oefenen we bij deze cursus met een zeis voor het maaien van ruigte.

Geef je snel op want er kunnen maximaal 8 personen deelnemen. De kosten zijn bij annulering helaas niet terug te vorderen.

Voor koffie en thee wordt gezorgd. Neem zelf een lunchpakket en eventueel ander drinken mee.

Aanmelden

Meld je aan via deze link.

  • Organisatie: Landschap Noord-Holland
  • Docent(en): Paul Vester
  • Duur: 1 dag
  • Prijs:
    • € 70,00
  • Contact:

    betrekkenbijgroen@landschapnoordholland.nl