Opschonen duinmeertje

Terug naar overzicht

Het IVN Zuid-Kennemerland organiseert vrijdag 27 januari een leuke bescheiden werkdag vrijmaken/schonen van een drinkplaats helemaal achterin Middenduin tegen het Kraansvlak aan. Dit moet klaar zijn voor het voorjaar. Het ligt op 5 minuten lopen van de parkeerplaats restaurant De Bokkedoorns in het Burgemeester van Gelukpark aan de Zeeweg. Kortom zeer goed te doen! Wie doet er mee?

De duindoorns rond het waterplasje zijn bijna weg maar het gaat nu om iets anders. In het waterplasje/drinkplaats staat ook veel kleine wilgenopslag. Normaliter wordt dit een keer per jaar gemaaid. Maar beter is om deze kleine wilgenstruikjes te verwijderen/uit te steken. Dan komt het niet meer elk jaar terug. Om de natuurwaarde van dit plasje verder te vergroten helpen wij mee met dit werk. Deze drinkplaats begint aardig dicht te groeien. Wie helpt er mee om deze kleine wilgenstruikjes uit te steken? Ik ga er vanuit dat we met een leuke/enthousiaste groep na ochtend lekker werken aardig opgeschoten zijn.

In het midden van het kaartje zie je onder de Zeeweg twee meertjes. Tussen het rechtermeertje en het Kraansvlak ligt ‘ons’ meertje waar wij aan de slag gaan.

PS Waar wij werken lopen geen wisenten…

 

 

Natuurliefhebbers die het leuk vinden om een dag buiten in de natuur bezig te zijn en een bijdrage willen leveren aan de natuur zijn van harte welkom! De werkdag duurt van 9.30 uur tot 13.00 uur. Zorg zelf voor werkkleding, laarzen!! en neem je eigen koffie/thee mee. Wij zorgen voor gereedschap, begeleiding, stevige werkhandschoenen en een lekkere vlaai voor bij de koffie...Ervaring is niet vereist.

Verzamelen om 9.30 uur op de parkeerplaats van restaurant De Bokkedoorns in het wethouder van Gelukpark, Zeeweg 53, Overveen. Op het kaartje hierboven zie je halverweg de Zeeweg een -P- , van parkeerplaats bij twee meertjes. Daar is het verzamelen! Van station Haarlem vertrekt om 9.22 bus 81 richting Zandvoort; uitstappen halte Bokkedoorns 9.36 uur!

 


Contactinformatie

Marc van Schie

  • Organisatie: IVN Zuid-Kennemerland
  • Inzet: Eenmalig
  • Locatie: Zeeweg 53
    2051 EB
    Overveen
  • Contactpersoon: Marc van Schie