Jan-Willem van Velzen

Terug naar overzicht

Veelzijdig leermeester voor inspirerende omgevingseducatie

 

Of het nu om flora of fauna gaat, om landschapsontstaan of cultuurhistorie, om kaartlezen of excursiestijlen; Jan-Willem is allround en verzorgt met plezier cursussen, studiedagen en lezingen voor zowel leken als professionals.

 

Jan-Willem is geograaf en bioloog en specialiseerde zich tijdens zijn opleiding en (vrijwilligers)werk in natuur- en milieu-educatie (NME). Inmiddels is hij al ruim een kwart eeuw actief in het brede veld van de natuureducatie en beschikt hij over een schat aan ervaring.

 

Zo evalueerde Jan-Willem landelijk de natuurgidsencursus van IVN, ontwikkelde hij als NME-beroepskracht diverse modules en werkte hij als docent en coördinator mee aan verschillende cursussen en nascholingen. Dit varieerde van paddenstoelen en publieksvoorlichting tot duinvorming en oriëntatie in het veld. Daarnaast heeft Jan-Willem veel ervaring in het onderwijs, onder andere als toetsontwikkelaar.

 

Natuurbibliotheek

Laatste nieuws: sinds oktober 2021 is onze gespecialiseerde natuurbibliotheek gevestigd in Apeldoorn. Daar hebben we de beschikking over een groter pand met meer mogelijkheden voor inspirerende natuurcursussen. Voorjaar 2023 openen wij weer onze deuren.

Meer informatie over de Natuurbibliotheek

Jan-Willem van Velzen
 • Organisatie: Aardbalans
 • E-mail: info@aardbalans.nl
 • Telefoon: 06 3973 62 69
 • Thema's: Biodiversiteit
  Dieren
  Duin & zee
  Erfgoed
  Landschap
  Omgevingseducatie
  Paddenstoelen
  Planten