Jan-Willem van Velzen

Terug naar overzicht

Veelzijdig leermeester voor inspirerende omgevingseducatie

 

Of het nu om flora of fauna gaat, om landschapsontstaan of cultuurhistorie, om kaartlezen of excursiestijlen; Jan-Willem is allround en verzorgt met plezier cursussen, studiedagen en lezingen voor zowel leken als professionals.

 

Jan-Willem is geograaf en bioloog en specialiseerde zich tijdens zijn opleiding en (vrijwilligers)werk in natuur- en milieu-educatie (NME). Inmiddels is hij al ruim een kwart eeuw actief in het brede veld van de natuureducatie en beschikt hij over een schat aan ervaring.

 

Zo evalueerde Jan-Willem landelijk de natuurgidsencursus van IVN, ontwikkelde hij als NME-beroepskracht diverse modules en werkte hij als docent en coördinator mee aan verschillende cursussen en nascholingen. Dit varieerde van paddenstoelen en publieksvoorlichting tot duinvorming en oriëntatie in het veld. Daarnaast heeft Jan-Willem veel ervaring in het onderwijs, onder andere als toetsontwikkelaar.

 

Natuurbibliotheek

Wie op zoek is naar natuurinformatie kan terecht in de KennemerNatuurBibliotheek. Deze gespecialiseerde studiebibliotheek in Haarlem heeft meer dan 10.000 boeken op het gebied van natuur en landschap, heemkunde en omgevingseducatie. Jan-Willem is initiatiefnemer en bibliothecaris van deze unieke collectie. Met een lidmaatschap kun je deze bibliotheek bezoeken en bovendien gebruikmaken van een rustige studieruimte.

Meer informatie over de Natuurbibliotheek

Jan-Willem van Velzen
 • Organisatie: Aardbalans
 • E-mail: info@aardbalans.nl
 • Telefoon: 023 531 77 56
 • Thema's: Biodiversiteit
  Dieren
  Duin & zee
  Erfgoed
  Landschap
  Omgevingseducatie
  Paddenstoelen
  Planten