Groen en Gezellig wandelen in en rond Amstelveen?

Terug naar overzicht

Stichting Gezond Natuur Wandelen organiseert gratis wandelingen in de natuur.

Onze wandelingen zijn in de eerste plaats bedoeld voor mensen die graag wat meer willen bewegen, maar iedereen die het leuk vindt met een groep op stap te gaan is van harte welkom. De wandelingen zijn gratis en de deelnemers hoeven zich niet van tevoren op te geven. Tijdens onze wandelingen schenken we aandacht aan de natuur in onze woonomgeving. Dat doen we door tijdens de wandeling 1 of 2 keer even stil te staan om iets over de natuur te vertellen.

Onze hulpvraag.

Houd je van wandelen in de natuur? Vind je het leuk om een groep wandelaars te begeleiden? Voor een uurtje in de maand of vaker? En vertel je eventueel graag over de natuur? Dan is vrijwillige wandelbegeleider echt iets voor jou! Gezond Natuur Wandelen biedt wekelijks gratis wandelingen aan door de natuur van de stad. Iedereen die het leuk vindt om in een rustig tempo een uur te wandelen is welkom!

Hier kunnen jouw hulp gebruiken:

  • In Ouderkerk aan de Amstel op elke zondag om 10.00 uur vanaf sporthal Bindelwijk Koningin Julianalaan 16, Ouderkerk aan de Amstel.
  • In Amstelveen op elke maandag om 10.00 uur Ontmoetingscentrum de Meent, Orion 3, 1188 AM Amstelveen

Wat ga je doen?

Als begeleider zorg je voor de route van de wandelgroep bij jouw in de buurt, Dit kan eens per maand een uur of vaker als je dat wilt. Een wandelgroep bestaat uit twee begeleiders: één loopt voor en één achter de groep. Onderweg kun je als begeleider kort iets vertellen over de natuur, maar oog voor de natuur hebben is ook goed. Na afloop is er gelegenheid om een kop koffie of thee met de deelnemers te drinken. Je begeleidt zelfstandig, samen met een andere vrijwilliger, een wandelgroep. Hiervoor word je ingewerkt. Je hebt geen speciale kennis nodig.

Als wandelbegeleider heb je wel:

  • interesse in gezondheid en natuur.
  • Een redelijke conditie, je kunt 1 uur in een rustig tempo wandelen.
  • Goede sociale vaardigheden.

Wat wij bieden:

  • Bij voldoende belangstelling korte cursussen natuurbeleving, wandelbegeleider en EHBO.
  • Meelopen met een gezellige wandelgroep.
  • Informatie over natuur op onze website.

Interesse of vragen neem contact met mij Corrie Kramer op. U kunt natuurlijk ook een keer vrijblijvend meelopen om kennis te maken met de groep.

Wandel gezellig mee, het is gezond én je geniet van mooie natuur. Welkom!