Aanjagers Fête de la Nature 2022

Terug naar overzicht

In het weekend van 2, 3 en 4 september 2022 viert IVN Natuureducatie de negende editie van Fête de la Nature. Het grootste grassrootsfestival van Nederland! In het hele land vieren lokale organisatoren diverse kleinschalige natuurfeestjes. Variërend van een muziekoptreden in de buitenlucht tot aan een speurtocht door het bos. Ons streven is om dit jaar door heel Nederland 300 natuurfeestjes te vieren met 10.000 bezoekers. Hier kunnen we jouw hulp als aanjager, motivator en mobilisator goed bij gebruiken!

Wat is Fête de la Nature?

Fête is een grassroots natuurfestival: iedereen kan een activiteit organiseren. Van theater in de natuur tot een oogstfeest, van een vleermuizenexcursie tot een hardloopwedstrijd in het groen. Zo betrekken we meer mensen bij de natuur, op een manier die bij hen past.

Grassroots...?

Het belangrijkste kenmerk van dit grassroots natuurfestival is dat alles van onderaf (vanuit de graswortels) wordt georganiseerd. We zetten samen de kaders neer en daarbinnen kan iedereen meevieren. Geen georganiseer van bovenaf dus, maar laten groeien wat wil groeien.

Aanjagers gezocht!

Uiteraard zoeken we heel veel mensen die allerlei leuke, inspirerende activiteiten willen organiseren (zie hier voor de betreffende oproep). Echter zijn we daarnaast ook op zoek naar de ervaren Fête liefhebbers die anderen kunnen ondersteunen en zo veel mogelijk mensen kunnen mobiliseren en motiveren om van Fête de la Nature een nog groter succes te maken! Ook als je niet een ervaren Fête liefhebber bent maar jezelf wel ziet in de rol van lokale aanjager binnen jouw woonplaats of organisatie dan komen we graag met je in contact! Laat je gegevens achter op het contactformulier en je hoort z.s.m. van ons!

Online Inspiratiesessies

Wil je alvast inspiratie opdoen en verkennen of Fête iets voor jou is? Of wil je meer weten over wat lokale aanjager worden binnen jouw woonplaats of organisatie inhoudt? Meld je dan aan voor een van onze digitale inspiratiesessies. Bekijk hier de data en meld je aan.

  • Inzet: Regelmatig
  • Locatie: