Organiseer een Fête Natuurfeestje 2022!

Terug naar overzicht

In het weekend van 2, 3 en 4 september 2022 viert IVN Natuureducatie de negende editie van Fête de la Nature. Het grootste grassrootsfestival van Nederland! In het hele land vieren lokale organisatoren diverse kleinschalige natuurfeestjes. Variërend van een muziekoptreden in de buitenlucht tot aan een speurtocht door het bos. Ons streven is om dit jaar door heel Nederland 300 natuurfeestjes te vieren met 10.000 bezoekers. Hier kunnen we jouw hulp goed bij gebruiken. Doe je mee?

Wat is Fête de la Nature?

Fête is een grassroots natuurfestival: iedereen kan een activiteit organiseren. Van theater in de natuur tot een oogstfeest, van een vleermuizenexcursie tot een hardloopwedstrijd in het groen. Zo betrekken we meer mensen bij de natuur, op een manier die bij hen past. Kijk hier voor een activiteitenoverzicht van wat nu al in de steigers staat en laat je inspireren!

Grassroots...?

Het belangrijkste kenmerk van dit grassroots natuurfestival is dat alles van onderaf (vanuit de graswortels) wordt georganiseerd. We zetten samen de kaders neer en daarbinnen kan iedereen meevieren. Geen georganiseer van bovenaf dus, maar laten groeien wat wil groeien.

Online Inspiratiesessies

Wil je inspiratie opdoen en verkennen of Fête iets voor jou is? Of wil je een feestje organiseren en verkennen hoe je dit het beste kunt aanpakken? Meld je dan aan voor een van onze digitale inspiratiesessies. Bekijk hier de data en meld je aan.

Hoe kan ik meedoen?

Meedoen is heel eenvoudig. Ga naar www.fetedelanature.nl Maak een account aan en vul de velden in om jouw activiteit(en) aan te melden. Heb je hulp nodig bij het aanmaken van jouw activiteit? Op de pagina met downloads staat een handleiding waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je een activiteit kunt aanmaken. Verder vind je nog veel meer handige tips en downloads en manieren om in contact te komen met andere organisatoren om inspiratie uit te wisselen.

Data

4 september 2022

3 september 2022

2 september 2022

  • Inzet: Eenmalig
  • Locatie: